Robbie McEwen (RadioShack) heeft de vierde etappe gewonnen in de Ronde van Wallonië. Hij won de massasprint in Moeskroen. Voor de 39-jarige Australiër is het zijn eerste zege van het seizoen. Greg Van Avermaet gaat woensdag de slotrit in als leider.

Het Leopard-team werkte hard om sprinter Daniele Bennati aan zijn tweede zege op rij te werken in Wallonië, maar de Italiaan ging te vroeg. Robbie McEwen snelde Bennati voorbij en reed naar zijn eerste zege van het seizoen.

"Hier heb ik lang op moeten wachten. Ik heb een moeilijke periode achter de rug, maar het is allemaal goed gekomen", verteldede 39-jarige Australiër.

"Wat het geheim is dat ik op m'n 39e nog kan winnen? Ik werk er heel hard voor, maar ik ben ook gepassioneerd. Ik hou van het wielrennen."

De meeste aandacht tijdens de rit ging naar de tussensprints. Die leverden een verbeten strijd op voor de bonificatieseconden op tussen Greg Van Avermaet en de Nederlander Joost van Leijen. De Belg sprokkelde één seconde meer dan de Nederlander, waardoor beiden de slotrit ingaan in dezelfde tijd.

"Ik ben gelukkig, want het was heel lastig", vertelde Van Avermaet. "Ik ben drie keer voluit moeten gaan in de tussensprints. Dat heb ik wat moeten bekopen in de slotsprint."

Woensdag verdedigt Van Avermaet zijn eerste plaats in de slotrit, van Charleroi naar Thuin. "De aankomst ligt me wel. Als ik voor Van Leijen, die verrassend sterk rijdt, kan finishen, ben ik de eindwinnaar."

sporza.beMisschien ook interessant: