De 21-jarige Australiër Caleb Ewan (Orica-GreenEdge) heeft de maat genomen van Degenkolb en Sagan in de vijfde etappe van de Vuelta. Vroege vluchter Iljo Keisse werd gegrepen op 8 kilometer van de meet. Tom Dumoulin neemt de leiderstrui over van Chaves.

Na zijn stunt in de laatste Giro-rit wou Iljo Keisse ook in Spanje een straf nummertje opvoeren. Onze landgenoot verkende het dorre landschap in Andalusië met de Ethiopiër Tsgabu Grmay (Lampre) en de Canadees Antoine Duchesne (Europcar).

Giant-Alpecin laadde de jachtgeweren in het peloton, waardoor de bonus van het leiderstrio op 25 km van het einde zonk tot 2'12".

Toen Duchesne op kousenvoeten wegsloop, zat de klad er voorin in. Keisse drong Grmay de kop op, maar de batterij van de Ethiopiër leek leeg.

Keisse rolde dan maar in zijn eentje Duchesne op en schoot bliksemsnel weg van zijn metgezellen. Ondanks het harde gezwoeg sneuvelde onze landgenoot op acht kilometer van de finish.

In de hellende sprint effende Orica-GreenEdge het pad voor Caleb Ewan. De beloftevolle sprinter rondde het voorbereidende werk knap af. Degenkolb en Sagan rolden als tweede en derde over de finish. Dumoulin duwt Chaves van de rode leiderstroon na een breukje in het peloton.

sporza.beMisschien ook interessant: