Alessandro Petacchi (LPR) heeft de tweede rit in de Tirreno op zijn naam geschreven. Hij was sneller dan Daniele Bennati. Tom Boonen raakte in de slotfase betrokken in een valpartij.
Net als woensdag in de eerste rit trok een duo in de aanval. Nu liet het peloton zich niet verrassen. Op de stevige slotklim werden de Pool Sapa en de Italiaan Capelli gegrepen.
Meteen verbrokkelde het peloton en de groep werd nog uitgedund na een valpartij.

Ook Tom Boonen smakte tegen het asfalt bij die valpartij, die werd veroorzaakt door een gevallen motard. Boonen had last van zijn linkerbeen, maar hij kon voort.

"De gevolgen van de val vallen mee. Hij heeft alleen wat schaafwonden", zegt ploegleider Wilfried Peeters aan Sporza.

Andere topsprinters als Petacchi en Bennati hadden het wel overleefd. LPR zette Petacchi perfect af. De ploegmaats van de Italiaan juichten vroeg, maar hun kopman ontgoochelde hen niet.

Julien El Fares, de winnaar van woensdag, eindigde in het peloton en behoudt zo zijn leiderstrui.

Voor Alessandro Petacchi was het een emotionele zege. "Het is speciaal om op vijf kilometer van je geboorteplaats te winnen", zegt de Italiaan van LPR.

"Ik voelde me heel sterk op de slotklim. Ik moet ook mijn ploegmaats bedanken die veel werk hebben opgeknapt. Di Luca en Bernucci waren van onschatbare waarde."

"Ik hoop dat ik nu een periode van pech afsluit", zegt Petacchi. "Na alle problemen met mijn knie doet dit deugd. Of de oude Petacchi er weer staat? Ik denk het wel."

sporza.beMisschien ook interessant: