De rijke Rus Oleg Tinkov trekt zich terug uit Katjoesja en de wielersport. Hij kan niet samenwerken met Andrei Tchmil. Tinkov was de laatste drie jaar geldschieter van de wielerploeg Tinkoff. Oleg Tinkov startte in de zomer het project rond Katjoesja op. Met veel geld lokte hij onder anderen Robbie McEwen, Gert Steegmans en Filippo Pozzato naar de Russische ploeg.

"Ik heb geprobeerd om samen te werken met Andrei Tchmil, maar dat lukt niet", zegt Tinkov aan cyclingnews.com. Tchmil fungeerde als een soort van raadgever en uithangbord bij Katjoesja. "Hij had geen officiële titel en daarom is de situatie zo delicaat."

"Maar voor Tchmil is wielrennen zakendoen en hij wil met Katjoesja vooral veel geld verdienen. We kwamen gewoon niet overeen. Het blijft mijn droom om met een Russisch team de Tour te winnen. Ik wil met de Russische vlag zwaaien op de Champs Elysées", zegt Tinkov nog. "Dus de kans bestaat dat ik nog terugkom."

Tinkov had eerder laten uitschijnen dat hij een stap terugzette bij Katjoesja door de financiële crisis. Hij wou zich concentreren op zijn bedrijven.

sporza.beMisschien ook interessant: