Kevin Seeldraeyers reed woensdag met de toppers naar boven op de Alpe di Siusi. Het 22-jarige klimmertje van Quick-Step staat na de vijfde rit op de vijftiende plaats. "Ik had er liever nog wat langer aangehangen", zegt Seeldraeyers in Het Nieuwsblad.

Kevin Seeldraeyers staat nu ook tweede in het jongerenklassement, achter Thomas Lövkvist. "Ik denk nog niet aan die witte trui", tempert de Belg de verwachtingen. "Als je één slechte dag hebt, dan mag je dat klassement meteen vergeten."

"Het jongerenklassement was vooraf ook geen doel en misschien is dat maar beter zo. In Parijs-Nice was dat ook niet het geval en daar ging ik toch lopen met de witte trui", zegt Seeldraeyers.

Seeldraeyers blijft dus met beide voeten op de grond. "Ik weet niet wat de komende weken zullen brengen", zegt de Quick-Step-renner. "Daarom wil ik mezelf nu nog geen doelen stellen."

"Voor de Giro heb ik gezegd dat ik zou verbeteren tijdens de drie weken, maar eigenlijk ben ik daar niet zeker van. Zo goed ken ik mijn lichaam ook niet. En wat moet ik verwachten van die lange tijdrit volgende week donderdag? Ach we zien wel", zegt Seeldraeyers.

"Maar ik ben de komende dagen alvast niet van plan om aan te vallen", ontvouwt Seeldraeyers zijn plan. Zo kan ik mijn klassement toch een beetje verdedigen", vertelt de vijftiende in de stand.

sporza.beMisschien ook interessant: