Gert Steegmans maakt in de Scheldeprijs zijn comeback na twee weken inactiviteit. "Op training gaat het goed", klinkt de Katjoesja-renner optimistisch.

Gert Steegmans had de afgelopen weken last van zijn rug en die pijn straalde uit naar zijn linkerbeen. "Ik ben twee weken blijven trainen, maar moest jammer genoeg ook veel bij dokters langs."

"Hopelijk is dat nu voorbij en heb ik woensdag geen pijn. Ik zal na woensdag in ieder geval veel meer weten over mijn gezondheidstoestand."

"Als ik toch weer last krijg, is dat een nachtmerrie, want dan scheelt er iets met mijn aders. Maar op training gaat het goed, ik ben dus tevreden."

"De afgelopen weken zijn toch pijnlijk geweest. Ik had een hele winter hard gewerkt, maar door die problemen werd ik steeds nerveuzer. Ik heb nagelbijtend naar Parijs-Roubaix gekeken en wil nu alles rapen wat er te rapen valt."

Steegmans begon te sukkelen in de Tour Down Under en kreeg de trein niet meer op de rails. "Mijn vorm is niet superslecht maar top ben ik uiteraard niet."

"Laten we zeggen dat ik woensdag niet start om te winnen. Ik zal de wedstrijd normaal gezien uitrijden en hoop dan dat de rest van het seizoen een serieuze meevaller zal zijn", zegt Steegmans.

sporza.beMisschien ook interessant: