Peter Sagan heeft zijn zegereeks in Canada voortgezet. De Slovaak van Cannondale won na de proloog ook de eerste rit in de Ronde van Alberta. Sagan was in Camrose de snelste in de sprint van een uitgedund peloton. Sagan blijft natuurlijk leider.

Met een hellende strook net voor de finish was die op het lijf van Peter Sagan geschreven. De Slovaak ontgoochelde niet en maakte het harde werk van zijn ploegmaats af met een verschroeiende sprint.

"Vandaag hebben mijn ploegmaats heel hard gewerkt, want ze hebben de hele dag op kop van het peloton gereden", zei Sagan. "Zo hielden we de aanvallen onder controle."

Sagan verstevigt zijn gele leiderstrui dankzij de bonificatieseconden aan de finish. De Australiër Rohan Dennis volgt in de stand al op 23 seconden. Voor Sagan was het al de twintigste overwinning van 2013. Zijn ploegmaats vrezen al voor een alcoholverslaving (zie tweet van Caruso).

Ryder Hesjedal kreeg de lachers op zijn hand. Tijdens de plaatselijke rondes juichte hij voor de zege, maar er was nog een ronde te rijden. "Ik was een beetje in de war en juichte maar voor de zekerheid. Er is een eerste keer voor alles."

sporza.beMisschien ook interessant: