Jan Bakelants heeft met volle teugen van z'n eerste gele trui genoten. "Dit was heel mooi, het is een dag die ik nooit meer zal vergeten", zegt de RadioShack'er na de derde etappe. Bakelants mocht wat later een tweede gele trui ophalen, die hij dinsdag verdedigt tijdens de ploegentijdrit van 25 kilometer in Nice.

Na een korte nacht hield Bakelants uitstekend stand in het uitgedunde peloton, waaruit snelle jongens als Cavendish, Greipel en Kittel moesten lossen."Het was geen makkelijke dag op een technisch parcours waar het gevaar achter elke hoek loerde. Het was echt overal opletten geblazen met dat oude asfalt. Ik heb afgezien", zegt Bakelants.

"Je kreeg geen moment om eens even weg te dromen. Maar goed, onze ploeg heeft de hele dag gecontroleerd en is nooit in paniek geweest. De jongens hebben prachtig werk geleverd."

"Ik heb onderweg veel reacties gekregen uit het peloton op m'n trui en dat deed deugd. Of ik hem dinsdag nog zal dragen na de ploegentijdrit? Ik sta maar 1 seconde voor en we zullen het maximum geven, maar dat zou me echt verbazen."

"Er zijn snellere teams in dit soort werk - ik denk aan Omega Pharma-Quick Step, Sky, GreenEdge en Garmin, maar je weet natuurlijk nooit."

sporza.beMisschien ook interessant: