Simon Gerrans heeft Peter Sagan het nakijken gegeven in de derde rit in de Tour. De Australiër van Orica klopte Sagan in de sprint van een uitgedund peloton. Jan Bakelants behoudt de gele leiderstrui.

De eerste ontsnapping kreeg net zoals de voorbije dagen meteen de vrijheid van het peloton. Aanstoker Lieuwe Westra kreeg drie Fransen (Gautier, Minard en Vuillermoz) mee en de Australiër Simon Clarke.

Clarke, winnaar van het bergklassement in de Vuelta vorig jaar, had zijn zinnen gezet op de bergpunten en troefde in het spurtje op de top van elke klim zijn metgezellen af.

In het peloton reed RadioShack op kop. Ze hielden de kopgroep binnen schot, vooral Jens Voigt deed zijn duit in het zakje. Zo was de vlucht in de finale ten dode opgeschreven.Met de slotklim in zicht, de Col de Marsolino, versnelde Clarke uit de kopgroep. Minard kon de Australiër van Orica nog even volgen, maar dat duurde niet lang.

Clarke probeerde solo de top te bereiken, maar dat liet bollentrui Rolland niet toe. De Fransman graaide net als gisteren de volle buit mee op de top van een col van tweede categorie.

RadioShack had niet genoeg pionnetjes meer om de grote groep te controleren en dat inspireerde Van den Broeck om even zijn benen te testen, maar hij kreeg geen vrijheid.

In de afdaling kreeg Rolland het gezelschap van een ontketende Chavanel. Ook Nordhaug en Nieve konden de sprong maken. Maar in het uitgedunde peloton reden Orica en Cannondale op kop. Zij kregen hulp van de ploeg van Bakelants en de vier werden gegrepen.

Tom Dumoulin probeerde het nummertje van Bakelants over te doen, maar Cannondale smoorde zijn poging in de kiem. De sprint draaide uit op een spannend duel tussen Sagan en Gerrans, de Australiër trok aan het langste eind.

sporza.beMisschien ook interessant: