Fabian Cancellara (32) rijdt de komende drie jaar voor Trek, de opvolger van RadioShack. "Fabian is het hart van onze nieuwe ploeg", luidt het. Cancellara won dit jaar de Ronde van Vlaanderen en Parijs-Roubaix, maar paste voor de Tour. In het najaar wil hij weer toeslaan.

RadioShack verdwijnt eind dit jaar uit het peloton als hoofdsponsor. Trek wordt vanaf 2014 een nieuwe speler op de markt. Luca Guercilena, de sportieve baas van Radioshack en straks ook bij Trek, is in de wolken."Fabian ondertekende een contract voor drie jaar, tot en met 2016", zegt Guercilena. "Met Trek willen we vooral in de klassiekers scoren. Fabian speelt daarbij een cruciale rol, hij is het hart van de ploeg."

"Nu Fabian voor Trek gekozen heeft, kunnen we met de andere renners beginnen te praten en te onderhandelen. We hopen van Trek een mooie en grote ploeg te maken."

Cancellara won de Ronde van Vlaanderen twee keer en Parijs-Roubaix drie keer. Voor deze Tour, waarin hij in het verleden acht ritzeges veroverde, paste hij. De Zwitserse hardrijder zet alles op het najaar en maakt van het WK in Firenze zijn belangrijkste doel.

sporza.beMisschien ook interessant: