Na de zwarte zaterdag heeft Michal Kwiatkowski Omega Pharma-Quick Step een beetje hoop gegeven. De jonge Pool eindigde derde in Ajaccio en draagt de witte trui van beste jongere om zijn schouders. "Het zou leuk zijn om die trui enkele dagen te dragen."

"Het is een verbazingwekkende dag voor mij", zegt Kwiatkowski. "Ik ben naar hier gekomen om de Tour uit te rijden, maar ik had nooit het plan om de witte trui te dragen. Het zou leuk zijn om die trui enkele dagen te dragen."

Morgen staat de ploegentijdrit op het programma. "Ik weet niet hoe Tony (Martin) zich voelt na zijn val van zaterdag, want hij is de belangrijkste renner voor ons in de ploegentijdrit."

"We zijn natuurlijk de wereldkampioen in de discipline, dus we zullen alles geven. Nu ben ik gewoon blij met mijn derde plaats en de witte trui, zeker na alle pech in de eerste etappe."

"De gele trui? daar denk ik niet aan. Ik ben naar de Tour gekomen om te leren. Het maakt echt niet uit waar ik uiteindelijk uitkom in het eindklassement", zegt de 23-jarige Kwiatkowski.

sporza.beMisschien ook interessant: