De chauffeur van de Orica-GreenEdge-bus die zich zaterdag lullig vastreed onder de aankomstboog heeft slecht geslapen. De man stond met zijn rijgedrag voor de hele wereld voor joker, maar wil het incident zo snel mogelijk vergeten.

De bus van Orica veroorzaakte aan de finish van de eerste etappe een tumult van jewelste. Op het moment dat de aankomstboog al gezakt was, probeerde de chauffeur er nog onder te rijden.

De gevolgen waren desastreus. Aan de finish brak lichte paniek uit, waardoor de aankomst eerst met een drietal kilometer werd vervroegd. Nadat er lucht uit de banden van de bus was gelaten, kon de bus toch doorrijden en werd de finish in ere hersteld.

"Nochtans heb ik alle instructies van de organisatie opgevolgd", beweert chauffeur Garikoitz Atxa. "Ik kwam een beetje later dan gepland aangereden, maar ik had de toelating om de finish over te rijden."

"Ik zag dat de boog wat laag hing, maar iedereen zei me om door te rijden. Het spijt me dat ik er zo'n puinhoop van gemaakt heb en daar wil ik me voor verontschuldigen."

"Ik heb slecht geslapen en weet niet of ik nu een wereldster ben of een internationale idioot. Het is echt verschrikkelijk, ik sta nog te trillen op mijn benen nu ik dit vertel. Ik moet proberen dit achter me te laten."

Foto: sporza.be

sporza.beMisschien ook interessant: