Edward Sels

  

Voornaam:   Edward
Achternaam:   Sels
Nationaliteit:  België
Geslacht:  
Leeftijd:   82 jaar
Geboortedatum:   29-08-1941

slider image slider image slider image

Voornaam:   Edward
Achternaam:   Sels
Nationaliteit:  België
Geslacht:  
Leeftijd:   82 jaar
Geboortedatum:   29-08-1941

 

 Bevoegdheden

Professional 1962-1972

is een broer van Rosa Sels
is een oudere broer van Karel Sels
Uitslagen

Alle wedstrijden
Toon:

PloegenBerichten

(0)

Memo(s)

Ward Sels, de bliksemse blonde, de zeer snelle Belgische sprinter die onder meer 7 etappes heeft gewonnen in de Tour de France en enkele klassiekers. Sels is door de Keizer Van Looy uitgeroepen to tzijn opvolger.
In realiteit, de kracht van Sels, die schitterde van 1964-1967, was ongetwijfeld zijn ietwat buitengewonen ploeg Solo Superia, die opeenvolgend enkele wedstrijden wist te winnen. In dezelfde ploeg in 1965 zat een zekere Eddy Merckx. En hij was het juist die het volgende decennium het koersgebeuren domineerde.
Antonio Giancane
Tussen 1964 en 1969 één van de beste klassieke renners, doch tegenslagen en de eergierigheid van kopman Rik Van Looy hebben zijn cariére gedwarsboomd. Hoeveel renners kunnen zeggen dat ze als eerstejaars prof 4 ritten in de Tour wonnen en tevens Kampioen van Belgie werden? Ward Sels was ernorm snel (machtssprinter), en tevens gemaakt voor de klassiekers. Na zijn loopbaan is hij verdeler geworden van frisdranken.
P.S.Heb het geluk gehad deze atleet persoonlijk beter te leren kennen.Zelfs nu op 62-jarige leeftijd zie je nog dat deze man een krachtmens is geweest.


Ik ben een nog maar 30jarige die niets van wielrennen kent en ik doe soms mijn praatje met Warre in het cafe van zijn zuster in berchem de postduif. Als je deze lieve man op deze leeftijd eens bekijkt mag je echt spreken van een krachtig natuurtalent dat je nu dezer tijden in de sport in belgië ver mag gaan zoeken. Zonder van looy was hij een man geweest die overal zou worden gevraagtd om onekdotes te komen vertellen op tv. Zonde zo een sportman en niemand die hem nog kent.

Jeroen Van Bogaert

Fotoalbum Edward Sels

1963

1964

1965

1966

1967

1968

1970

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


  Afbeelding toevoegen