Denis Flahaut heeft de Sluitingsprijs Putte-Kapellen gewonnen. De 30-jarige Fransman van de Landbouwkrediet-ploeg haalde het in de massasprint voor Stefan van Dijk. Er kwam een fotofinish aan te pas om de winnaar van de 76e editie aan te wijzen.

De Nederlander Steven de Jongh, die toe was aan zijn voorlaatste koers uit zijn carrière, reed lange tijd voorin met een kopgroepje, maar werd in de slotronde gegrepen met zijn twaalf metgezellen.

"Dit is een mooie overwinning om het seizoen mee af te sluiten", reageerde Flahaut nadat hij zich als eerste Fransman op de erelijst had gezet.

"Het scheelde echt niet veel, maar ik had toch voldoende over om het te halen. Ik was nochtans slecht geplaatst om de sprint aan te gaan."

"Voor volgend seizoen heb ik enkele aanbiedingen, maar ik ga toch eerst met Gerard Buelens spreken over een mogelijke contractverlenging."

James Vanlandschoot was met de derde plaats de beste Belg. "Ik zat wat ver en wou eigenlijk Stefan van Dijk lanceren", zei hij.

"Plots was ik mijn ploegmakker kwijt, zodat ik maar mijn eigen sprint ben aangegaan. Ik had daarin het wiel van Denis Flahaut , maar kon niet meer over hem heen geraken."

Voor de start werd een minuut stilte gehouden voor de dood van Frank Vandenbroucke. Alle renners namen hun helm af. Na het startschot, rond 12.50u, gaven de aanwezigen een immens applaus.

sporza.beMisschien ook interessant: