Papendal, september - Talentcoaches Adriaan Helmantel (op de foto van KNWU/Tim Buitenhuis) en Peter Zijerveld hebben de WK-selecties bekend gemaakt voor de U23-mannen, junior-mannen en junior-vrouwen.
"Het parcours bij de beloften bevat een relatief vlak eerste deel, waarna halverwege een langere klim volgt. Daarna volgt weer een vlakker deel en de koers eindigt met 3 lokale rondes. Met deze groep renners kunnen we met meerdere scenario’s de koers ingaan. Ik verwacht dat het een open wedstrijd wordt met hooguit een sprint van een sterk uitgedund peloton. Dan hebben we met Nils Eekhoff een sterke en snelle man. Verder kunnen we ook vanuit de aanval meedoen met deze groep. Pascal Eenkhoorn brengt de nodige ervaring mee en liet onlangs in Bretagne zien in zeer goede vorm te verkeren. Op het EK tijdrijden liet Daan Hoole zien dat hij een mooie stap heeft gezet. Die lijn willen we op het WK tijdrijden met meerdere korte klimmetjes doortrekken," aldus een optimistische Adriaan Helmantel
Voor de Beloften-mannen op de Tijdrit 30 km zijn geselecteerd: Nils Eekhoff en Daan Hoole
Vijf renners worden ingeschreven voor de Wegwedstrijd van 193 km. Die vijf zijn: Marijn van den Berg, Nils Eekhoff, Pascal Eenkhoorn, Daan Hoole en Ide Schelling.
Junior-mannen
Voor de Tijdrit over 28 km komen twee Nederlanders in actie: Lars Boven en Enzo Leijnse.
Beiden komen ook in de Wegwedstrijd over 147 km aan de start. De ploeg bestaat uit:
Lars Boven, Enzo Leijnse, Axel van der Tuuk, Casper van Uden, Hidde van Veenendaal
Bij de Junior-vrouwen in de Tijdrit: over 14 km komen drie rensters aan het vertrek: Shirin van Anrooij, Leonie Bos en Femke Gerritse.
De vijf startplaatsen voor Nederland in de Wegwedstrijd over92 km zijn gegaan naar:
Shirin van Anrooij, Ilse Pluimers, Femke Gerritse, Silke Smulders en Lieke Nooijen.


Pers en Publiciteit KNWUMisschien ook interessant: