Papendal, september - Bondscoaches Koos Moerenhout, Loes Gunnewijk en talentcoaches Adriaan Helmantel en Peter Zijerveld hebben de WK-selecties bekend gemaakt voor de mixed relay, tijdritten en wegwedstrijden van de elite-mannen, elite-vrouwen, U23-mannen, junior-mannen en junior-vrouwen.
"Het is geen verrassing dat de Nederlandse elite-vrouwen tot de favorieten behoren op de WK. We staan met het sterkst mogelijke team aan de start, waarbij wij in de wegwedstrijd met verschillende scenario’s de wedstrijd hopelijk in ons voordeel kunnen beslissen. Vanzelfsprekend is het team enorm gemotiveerd om de wereldtitels in zowel de tijdrit als de wegwedstrijd weer mee naar huis te nemen," verklaarde bondscoach voor de vrouwen Loes Gunnewijk bij de bekendmaking.
Bij de Elite-vrouwen op de Individuele tijdrit over 30 km komen drie oranjedames aan de start: Annemiek van Vleuten, Anna van der Breggen en Lucinda Brand.
Voor de wegwedstrijd over 150 km zijn in principe alle acht rensters kanshebster voor en medaille. Het zijn: Anna van der Breggen, Chantal Blaak, Lucinda Brand, Amy Pieters, Floortje Mackaij, Annemiek van Vleuten, Demi Vollering en Marianne Vos. Op de foto van KNWU/Cor Vos vier rensters van de Nederlandse dames ploeg.

Pers en Publiciteit KNWUMisschien ook interessant: