Derek Hunt (Ipswich 19 augustus 1958) werd in de schoolboy en junior rangen regelmatig Engels kampioen. Hij kon goed een strak hoog tempo houden en scoorde daarmee op de achtervolging op de baan. Als eerstejaars amateur reed hij ook direct podium. Zijn droom was om profwielrenner te worden en daarom besloot Derek om vanuit Nederland te gaan koersen. Hij kreeg onderdak bij een Nederlandse familie aan de Belgische grens en werd lid van WV Roosendaal. Hij combineerde het wielrennen met een baan als timmerman in de bouw. Derek was al snel een regelmatig prijsrijder in Nederland en België. Zijn baanervaring kwam ook goed van pas en hij deed mee aan amateurzesdaagses. Het leverde hem een tweede plaats op in Rotterdam en winst in Maastricht. Derek reed inmiddels voor amateurploegen als Transvemij en Batavus en deed ook mee aan internationale koersen. In de Ronde van Luik 1980 won hij de eerste etappe en pakte de leiderstrui. Deze gaf hij niet meer uit handen en vanaf toen wisten ook de ploegleiders van de profploegen wie Derek Hunt was. Hij tekende voor Boston uit België. Boston had grote plannen en met Lucien van Impe een echte topper als kopman. Derek opende goed met podiumplaatsen in bijna alle etappes van de Ruta del Sol. In de klassiekers liet hij vaak zijn neus zien aan het front en hij reed bijna podium in Nokere koers. Een paar valpartijen zetten hem midden in het seizoen buitenspel. Daarna kwam sponsor Boston in de financiële problemen en ging failliet. Derek kwam erachter dat naam en roem erg tijdelijk zijn. Uiteindelijk kwam hij seizoen 1982 onder dak bij B&S - Elro van Jos Elen. Hij won bijna in Waddinxveen tijdens de Zes van Rijn en Gouwe waar alleen Fons van Katwijk hem net voor bleef. Derek reed ook mee in het zesdaagse circus waar vooral in Duitsland aardig kon worden verdiend. Seizoen 1983 reed Derek voor Suntour Raleigh. Het wielrennen bracht hem naar Australie en daar woont en werkt hij nu nog. De racefiets heeft inmiddels plaatsgemaakt voor een surfplank en een off road motorfiets want van binnen is Derek nog steeds die schoolboy die overal de snelste in wil zijn