De Fransman Nacer Bouhanni heeft de tweede rit in de Ruta del Sol gewonnen. In een sprint van een grote groep was de sprinter van Cofidis sneller dan Fabio Felline en Ben Swift. Tosh Van der Sande was de beste Belg op plek zeven.

De tweede rit van de Ruta del Sol bracht het peloton naar Cordoba en vier vluchters kleurden de vlakke openingskilometers van de etappe. Onze landgenoot Ruben Pols kreeg Reinier Honig, Pablo Torres en Aitor Gonzalez mee als gezelschap.

Het viertal werd ingelopen toen het peloton de enige beklimming van de dag aansneed. De top van de Alto de Trassierra lag op twintig kilometer van de streep, maar dat leek Kanstantsin Sivtsov niet te deren. De Wit-Rus van Dimension Data reed weg uit het peloton, dat werd aangevoerd door Team Sky.

Vlak na de top waagde ook Tim Wellens zijn kans. In de afdaling ging de Belg op en over Sivtsov, maar ook zijn poging strandde. Leider Bennati was achterop geraakt, maar op vier kilometer van de finish ontstond een groep van een vijftigtal renners dat om de zege zou strijden.

In de groepsspurt werd Nacer Bouhanni perfect gegangmaakt door Cofidis-ploegmaat Christophe Laporte en de Fransman won zo zijn eerste zegeruiker van het seizoen. Bouhanni is ook de nieuwe leider, Tosh Van der Sande sprintte naar de zevende plek en staat nu vijfde.

sporza.beMisschien ook interessant: