De Nederlander Moreno Hofland (Belkin) heeft de bloemen veroverd in de slotetappe van de Ruta del Sol. De plaatsen drie tot vijf kleurden volledig Belgisch met Vanbilsen, Van Asbroeck en Theuns. De eindwinst was voor de derde keer op rij voor Alejandro Valverde.

Onze landgenoot Tim Wellens (Lotto-Belisol) verzorgde samen met acht kompanen het voorspel in de vierde en laatste etappe van de Ruta del Sol.

Movistar, de ploeg van leider Valverde, hield de touwtjes in het peloton stevig in handen en gunde de negen koplopers nooit meer dan 2'45".

Toen alles weer samenvloeide, namen Lotto-Belisol en Wanty Groupe-Gobert het heft in handen. Maar hun sprintpionnen kwamen nooit in het stuk voor.

De 21-jarige Nederlander Moreno Hofland was uiteindelijk de snelste van het pak. Nikias Arndt werd tweede. Topsport Vlaanderen-Baloise eiste de plaatsen drie tot vijf op met Vanbilsen, Van Asbroeck en Theuns.

Alejandro Valverde, die de proloog en de eerste twee etappes op zijn naam schreef, werd onbedreigd eindwinnaar. En dat voor de derde keer op rij.

sporza.beMisschien ook interessant: