Omega Pharma-Quick Step rekent vandaag op Rigoberto Uran in de Ronde van Oman. In de vijfde etappe staat de koninginnenrit met aankomst op de Green Mountain op het programma. Een kolfje naar de hand van de Colombiaanse klimmer. Het Laatste Nieuws en Het Nieuwsblad spraken met Uran over zijn doelstellingen en zijn nieuwe ploeg.

Uran is bezig aan zijn eerste seizoen bij de Belgische wielerformatie van Patrick Lefevere. De afgelopen drie jaar fietste hij aan de zijde van Bradley Wiggins en Chris Froome bij Team Sky. Waarom koos hij voor Omega Pharma-Quick Step?

"Ik vond het moment gekomen om me als kopman te profileren en te proberen een grote ronde te winnen. Ik voel me goed in mijn vel bij deze ploeg. De Italianen Brambilla en Trentin kende ik al. Net als Stijn Vandenbergh, met wie ik in 2007 nog samenreed bij Unibet."

"Ik schiet ook uitstekend op met Tom Boonen. Tom is een van de grootste sterren van het moderne wielrennen. Een groot kampioen. Een rustig mens ook."

"Team Sky mag wel bekend staan als het neusje van de zalm, maar ook Omega Pharma-Quick Step staat op het allerhoogste niveau qua omkadering. In november hebben we bij onze fietsenfabrikant windtunneltesten gedaan in Morgan Hill in Californië, om mijn tijdritpositie te verbeteren."

"Ik denk dat ik mijn doel in deze ploeg kan verwezenlijken. Dit jaar ga ik voluit voor de Giro."

In de ronde van Italië zal Uran zijn landgenoot Nairo Quintana tegenkomen, de tweede van de afgelopen Tour de France.

"Of ik Quintana kan verslaan? Todo es possibile. Alles is mogelijk. Maar naast Quintana zijn er ook Evans, Rodriguez en Horner. Maar ik ga me tot de puntjes voorbereiden. Ik zal klaar zijn. Ik ken de Giro ook heel goed."

"Twee jaar geleden werd ik zevende in de Giro en de beste jongere. Vorig jaar werd ik tweede. Logisch dus dat ik nu voor het allerhoogste ga. Maar koers laat zich niet voorspellen. Het antwoord volgt in mei in de bergen."

sporza.beMisschien ook interessant: