Jürgen Roelandts en Jens Debusschere hebben het voorbeeld van André Greipel en Marcel Sieberg gevolgd en voor twee jaar bijgetekend bij Lotto-Belisol. "Met Roelandts leggen we weer een sleutelpion langer vast", zegt teammanager Marc Sergeant. "En de nieuwe verbintenis van Debusschere is logisch."

Jürgen Roelandts rijdt al zijn hele profcarrière voor Lotto-Belisol. De voorbije lente eindigde hij derde in de Ronde van Vlaanderen én hij iso ook een belangrijke schakel in de sprinttrein van Greipel."Dat ik bij dit team mijn kans mag gaan in de klassiekers is belangrijk voor mij. Mijn focus ligt de komende jaren op de Vlaamse voorjaarswedstrijden."

"Vorig jaar ben ik vier maanden out geweest, maar de ploeg gaf me bij mijn rentree meteen het vertrouwen om in de Tour te starten."

Ook Debusschere (foto), 23 jaar nog maar, is sinds zijn eerste profjaar (2011) lid van de ploeg van Sergeant. Onder meer in Gent-Wevelgem bewees hij dat hij kan meespelen in de Vlaamse koersen. En in Parijs-Nice werd hij vierde in een massaspurt.

"Vanaf het eerste jaar geloofde de ploeg in mij. De appreciatie is wederzijds. Ik heb er nooit aan gedacht elders te rijden."

"Ik krijg hier de kans om mijn weg te zoeken: ik mag zowel deelnemen aan de klassiekers als nu en dan mijn kans gaan in de sprint. Het is goed dat ik alles kan aftasten. Dat is wat ik nodig heb."Sergeant brengt zijn plan met het team ten uitvoer: "Na Greipel - en het nog lopende contract met Jurgen Van den Broeck - leggen we met Roelandts opnieuw een sleutelpion voor de toekomst vast."

"Ook na zes seizoenen bij de ploeg heeft Jürgen nog progressiemarge. Daarnaast is hij een exponent van onze visie en een voorbeeld voor onze jonge renners."

"Ook de nieuwe verbintenis van Debusschere is een logische keuze. Hij moet nog 24 worden en kan de ploeg op verschillende domeinen diensten bewijzen."

sporza.beMisschien ook interessant: