De Memorial Rik Van Steenbergen, begin september, slaat een jaartje over. De organisatoren van de 1.1-wedstrijd in Aartselaar krijgen deze editie financieel niet rond. In 2014 moet er nieuw leven komen in de semiklassieker.

De Memorial Rik Van Steenbergen stond voor het eerst in 1991 op de wielerkalender. Het is een eerbetoon aan de Antwerpse renner, die top was net na de Tweede Wereldoorlog en in de jaren 50.

Van Steenbergen won onder meer twee keer de Ronde van Vlaanderen, twee keer Parijs-Roubaix en werd drie keer wereldkampioen.

De eerste winnaar van de Memorial was Olaf Ludwig en de laatste is (voorlopig) Theo Bos (foto links). Want dit jaar is er niet genoeg geld om de koers te organiseren.

"We krijgen het financieel niet rond", zegt organisator Luc Van Limbergen in Gazet van Antwerpen. Volgend jaar wil de Memorial in augustus op de kalender. "Er mag zich altijd een gemeente aanmelden die de start wil organiseren. De rest wijzigt niet: de aankomststreep blijt in Aartselaar liggen en we behouden de woensdag."

sporza.beMisschien ook interessant: